Cykelafdelingens historie

Cykelafdelingens historie

 

RIMOs cykelafdeling fejrede 20 års jubilæum i 2012 

 

Mange års løbetræning slider på knæene. Ebbe Haak og Jens Enevoldsen, begge med fra starten i RIMO -Ringsted Motionsklub og initiativtagerne til Cykelafdelingen, begyndte at cykle i Ringsted Cykelklub i slutningen af 80’erne. Målet var at deltage i  Sjælland Rundt og Vättern Rundt løbene. Hver lørdag satte 12-15 ryttere ud fra vandtårnet bag politistationen og kørte Midtsjælland tyndt. Ringsted Cykelklub var en licensrytter klub for ambitiøse cyklister. Ringsted Cykelklub er klubben bag det dengang så populære Midtsjælland Rundt cykelløb.
 
Flere løbere fra RIMO kom til og i 1991 blev det på RIMOs generalforsamling besluttet at oprette en cykelafdeling. Initiativtagerne syntes det var politisk ukorrekt at kalde holdene 1, 2 og 3, RIMO var jo en motionsklub, så holdene blev kaldt A, B og C.
 
Marts 1992 startede de tre hold fra Ringsted Svømmehal. Hold A kørte på racercykler. Hold B var ”cykler med skærme” og hold C var ”cykler med skærme og kurv”. Fra starten af har det været velset at køre med hjelm.  Ludvig kørte dog med tropehjelm. Sidst på sæsonen kørte hold A op til 50 km tirsdag aften og 112 km søndag formiddag. Målet var at få 2000 km ”i benene” inden Sjælland Rundt og Vättern Rundt løbene.
 
Ringsted Cykelklub var på det tidspunkt kørt lidt matte i benene og bad RIMO om at overtage Midtsjælland Rundt løbet, hvilket de gjorde første gang i 1993 fra Asgårdsskolen.
 
Bjarne Riis vandt Tour de France i 96 og var hovedårsagen til den store fremgang alle cykelklubber havde i 90’erne. Det væltede ind med medlemmer i RIMO og cykelafdelingen var på et tidspunkt større end løbeafdelingen.
 
Da Midtsjælland Rundt løbet toppede, var der mere end 500 deltagere. Forplejningen under løbet var af høj standard: Der blev serveret wienerbrød på depoterne og ved målstregen var der højt belagt smørrebrød og fest. På et tidspunkt havde enhver cykelklub med respekt for sig selv sit eget løb. Især Brugsløbet i Herfølge, der blev afholdt samme dato, tappede Midtsjælland Rundt løbet for deltagere. Løbet kørte frem til 2001, hvorefter det blev nedlagt pga for få deltagere.
 
Idag består RIMOs cykelafdelingen af 9 hold, der tilsammen kører mere end 120,000 km om året i ind- og udland. Holdene har idag numre i stedet for bogstaver, men RIMO er stadig en motionsklub med ”cykler med skærme og kurv”. RIMO har idag tæt på 700 medlemmer fordelt på fire afdelinger: Løb, Cykling, Rulleskøjter og Vandring.

 

Ringsted Motionsklub
Graversensvej 6
4100 Ringsted
Telefon: 22456481
E-mail: jytte@haak.dk
CVR: 29576424
     
Ringsted Motionsklub | Graversensvej 6 Hovmarksvej 5 | 4100 Ringsted | Tlf.: 22456481